Cum este diferit sistemul LatteGo?

Zi de zi interesul oamenilor pentru prepararea cafelei acasa creste. Tot mai multi cauta alternative pentru prepararea unei bauturi bune si acasa. Tot mai des incep sa primesc si intrebari de genul „Cum fac si eu un espresso ca al tau acasa?”, „Cum fac crema de lapte ca a ta acasa?”

Adevarul este ca un barista are si el secretele lui. Nu le poate dezvalui chiar pe toate. Chiar si asa, eu tot merg pe principiul ca piata cafelei are nevoie si de educatie. Are nevoie de oameni mici care sa ofere informatii bune.

Daca esti bautor de cafea si mai ales de preparate pe care le gasesti în coffee shopuri, ori ti-ai cumparat deja un espressor, ori intentionezi sa faci asta si ai inceput sa faci experimente sau sa te documentezi pentru a face unele.

Hai sa vorbim putin de cea mai mare bataie de cap pe care o au, in general, oamenii cand isi achizioneaza un espressor. Cand vine vorba de lapte nu stiu sa faca laptele cremos cu textura aceea elastica pe care o gasesti in preparatele din coffee shop.

Insa pentru cei care nu detin un espressor acasa au aparut si alternative. Cum ar fi sistemul de lapte LatteGo. Un sistem care automatizeaza tot procesul de preparare a bauturilor pe baza de lapte si ofera personalizare la o atingere de buton.

Cum este diferit sistemul de lapte LatteGo si care sunt avantajele?

1. Sistemul LatteGo se bazeaza pe un un principiu numit „milk system with tube”. Las aici si o reprezentare grafica care explica logica din spate.

Espressorul automat Phillips este putin diferit. Ei au renuntat la acel mic furtun si au gandit sistemul fara sa fie nevoie de el. Insa, principiul de frotare al laptelui ramane acelasi. Avantajul este ca se curata mult mai usor.

2. Crema nu va mai fi cremă, ci spumă de lapte. Adica se vor forma multe „micro foam” (bule mici), iar in bautura finala va fi mai putin lapte si mai multa spuma. In general, spuma este mai amara in preparatele pe baza de espresso.

3. Este usor de curatat, asa cum am mentionat si mai sus. Asa ca nu mai trebuie curatat suplimentar si in interior, asa cum trebuie la steamerul unui espressor semiautomat.

4. Nu necesită nicio cunostiinta despre cum se froteaza laptele si nici antrenament. In timp ce la steamerul unui espressor semiautomat trebuie sa stapensti o anumita tehnica de frotare ca sa iti iasa o crema elastica, aici treaba este simpla.

Tips&Tricks despre ce lapte sa folosesti am mai scris si in articolul acesta.

Totusi, daca am ocazia sa testez live un espressor Phillips LatteGo Hero EP2235/40 m-as focusa pe urmatoarele aspecte.

  • Cata precizie are in macinatarea boabelor? Rasnita ceramica este foarte buna, in general.
  • Ce body si textura are un espresso. Filtru de apa AquaClean ar trebui sa imbunatateasca calitatea apei. Asa cum am scris si in articolul acesta, apa este un aspect extrem de important in prepararea oricarei cafele.
  • Cât de mult se froteaza laptele.
  • Cum ar arata textura laptelui vegetal intr-un astfel de sistem.

Cine stie, poate cei de la Phillips sunt deschisi sa ma lase sa fac cel mai bun cappuccino la un Phillips LatteGo si sa vin cu si mai multe idei de preparare.

Magazinul online magNET.ro pun la dispozitie aceste espressoare cu sistemul de lapte LatteGo.

Articol scris in cadrul competitiei SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns