Cafea Lavazza sau cafea Tchibo?

Avand in vedere interesul tot mai ridicat pentru cafea, inevitabil va fi un interes si pentru unele dintre cele mai consacrate brand-uri. Cafea Lavazza sau cafea Tchibo?

Am ales sa compar cele doua brand-uri dintr-un singur motiv. Se afla printre cele mai dese cautari si se intampla sa fie si printre cele mai consumate.

E mult spus ca fac o comparatie. La prima vedere nu este nicio diferenta notabila intre cele doua brand-uri.

LavazzaTchibo
Anul infiintarii18951949
Tara de origine ItaliaGermania
Numar de angajati~3085~12000
CafeaArabica/RobustaArabica/Robusta
PrajireDarkDark

La o a doua vedere, chiar asa este. In afara de faptul ca una are ceva mai multi ani pe piata si, probabil, cifre de afaceri diferite, nu prea exista diferente. In cautarea mea de a vedea ce face una mai bine ca cealalata, nu am descoperit mare lucru.

Ambele companii importa cafea din tari mari producatoare cum ar fi: Brazilia, Columbia, Etiopia.

Ambele companii specifica, ca se implica in dezvoltarea fermelor de la care importa.

Nu exista mentiuni privind procesarea cafelei, daca exista blenduri intre robusta si arabica, cum e prajita. Totodata, majoritatea clientilor atat Lavazza, cat si Tchibo nu au idee ca ar trebui sa existe diferente de macinatura atunci cand faci un anumit tip de cafea.

De exemplu. Cumperi o cafea Lavazza macinata si desi este vizibil potrivita pentru cafetiera sau french press, o vei prepara la ibric. Rezultatul? O cafea fara gust, puternica, nearomata, acra. Este important sa stim cat mai multe despre produsul pe care il consumam si despre cum se prepara.

Concluzia?

Consumati produse ale caror provenienta este cat mai clara. Faptul ca un produs atat de complex cum e cafeaua, nu are nici macar o mica diferenta de la punga la alta ar trebui sa fie un semn de intrebare.

Disclaimer 1** – cei de la Tchibo nu si-au dat inca seama ca desi pe pungile lor sunt imagini cu boabe robusta, pe punga au pus 100% arabica.

Disclaimer 2** – as adauga ca in aceeasi categorie intra si Illy, Jabobs, Lor, Nescafe, Segafredo, Bristot.

Lasă un răspuns