Cum Am Calatorit in 3 Tari cu 302lei/persoana!

Sunt mare fan calatorit in tarile nordice. Mi se par cele mai civilizate tari din Europa, dar si cele mai spectaculoase. Totusi, cand vine vorba de bilete de avion, preturile sunt, uneori, cam mari! Bine ca exista si varianta low-cost care iti permite in anumite perioade sa calatoresti la un pret decent.

Cum am reusit sa calatoresc in 3 tari cu 218lei/persoana biletul de avion?

In primul rand, le-am cumparat individual.

Primul zbor a fost Bucuresti-Londra (Luton Airport) unde am stat 3 zile. 3 zile in care am vizitat cateva atractii si un coffee shop la care voiam sa ajung. Suficient cat sa vrem sa ne mai intoarcem.

Pretul biletului: 129lei/persoana
Compania: Wizz Air (unde am avut voie sa aduc la bord un bagaj de mana de dimensiuni 55x40x20 si unul de 40x30x18 cm).
Ora zborului: 06:40 (intodeauna imi place sa zbor la prima ora a diminetii; asa imi ramane toata ziua la dispozitie sa vizitez orasul in care aterizez).

Al doilea zbor a fost Londra-Copenhaga. Am plecat, ce-i drept, din alt aeroport (Stansted Airport). Alte 3 zile in care am vizitat Copenhaga. Recunosc ca e al doilea oras pe care eu il numesc acasa. Mama locuieste la 30km de oras.

Pretul biletului: 75lei/persoana.
Compania: Ryanair (unde am putut sa vin tot cu doua bagaje de dimensiuni asemanatoare ca la Wizz Air, singura diferenta este ca sunt bagaje de mana Ryanair care se trimit la cala (ceea ce nu te ajuta daca vrei sa fii rapid si eficient).
Ora zborului: 08:45

Iar cel de-al treilea zbor a fost din Malmö in Bucuresti. Este foarte usor sa faci trecerea din Copenhaga in Malmö. Cu trenul ajungi in 40 minute, iar pretul unui bilet este de ~65 lei. Aici am stat mai putin, dar tot am avut timp sa ma bucur de imprejurari.

Un alt avantaj cand faci trecerea din Danemarca in Suedia prin cele doua orase, este ca nu trebuie sa schimbi coroanele daneze in cele suedeze. Poti plati cu ce ai. Totusi, recomand cardul. Se poate plati oriunde, oricand si oricum cu cardul in tarile nordice.

Pretul biletului: 98lei/persoana
Compania: Wizz Air
Ora zborului: 21:30 (cand pleci este bine sa o faci seara, asa ai timp suficient sa vizitezi si orasul si sa ajungi la timp in aeroport).

Daca vreodata te gandesti sa calatoresti cu low-cost si sa vezi cat mai multe, uite ca o vancanta de 9 zile in 3 tari nu te costa mult. Recomand totusi sa nu iti iei multe bagaje la tine (vei merge mult pe jos) si sa fii pregatit cu haine groase, dar si subtiri.

Care sunt avantajele si dezavantajele cand calatoresti cu low cost?

Atunci cand calatoresti cu low-cost o faci doar cand esti in trazit, ai bagaje foarte mici si iti place stilul minimalist. Cam astea ar fi avantajele daca esti pe mod calatorit, pe langa pretul decent pe care il platesti pe bilet.

Ca dezavantaje, din proprie experienta, sa calatoresti cu low cost poate fi dificil doar daca alegi variantele cu escala. Foarte multe zboruri sunt low-cost si datorita faptului ca au escale. E obositor si daca trebuie sa astepti ore bune pana la urmatorul zbor, uneori nu merita. Iar cine isi imagineaza ca daca astepti 12 ore la o escala poti vizita si orasul, ei bine, isi imagineaza. Din cele 12 ore, ~3 ore le vei pierde in aeroport, apoi alte 2 ore sa ajungi din aeroport in oras si invers (asta depinde si de oras) si vei fi tot timpul sub presiunea timpului. Cum nu cunosti orasul trebuie sa intrebi mereu in stanga si in dreapta pentru directii. Deci mai bine recalculezi traseul.

Pe final, las aici o poza cu singura escala care mi-a placut (3 ore in aeroportul din Bruxelles).

Articol scris pentru competitia SuperBlog 2019.

Lasă un răspuns