Reusable Cups – o alternativă ideală pentru un mediu curat

Reusable Cup-urile au început să fie o alternativă mișto pentru cei care își iau cafeaua zi de zi dintr-un coffee shop. Tot mai multe cafenele încurajează această practică. Unele oferă discount-uri celor care vin cu un Reusable Cup, altele au chiar pe rafturile lor la vânzare.

Ce sunt aceste Reusable Cups?

Sunt pe scurt ”pahare to go reutilizabile”. Nu sunt termosuri, dar sunt pahare de mărimea unei cafele, unui ceai sau altei băuturi. Unii le știu și sub formă de KeepCup.

Totuși nu sunt așa la modă printre consumatorii din România. Încă se folosesc foarte multe pahare de carton sau plastic și cu toate micile inițiative tot nu a luat o așa mare amploare la noi.

De ce recomand fiecărui consumator de cafea/ceai să își ia un Reusable Cup?

  1. Sunt reutilizabile. Principalul motiv pentru care recomand este mediul înconjurător. Să presupunem printr-un simplu calcul că un băutor de cafea care își ia zilnic o singură cafea to go consumă minim 240 de pahare to go pe an. Plus capac, uneori plus pai. Iar dacă un singur coffee shop are 20 de clienți care fac asta zi de zi rezultă pentru un număr de doar 20 de persoane 4800 de pahare + 4800 de capace + uneori și paie pe an. 20 de persone!!! Acum hai să ne gândim puțin la 100 de persoane? Dar la 500? Calculele sunt extrem de mici, dar făcute la o scară mai mare rezultă un număr enorm de carton, plastic și alte materiale aruncate după doar 20 minute de folosire. 🙁
  2. Sunt practice. Plecând de la calculul de mai sus, să presupunem că cele 20 de persoane își cumpără un Reusable Cup care are ca durată de viață doar un an. 4800 de pahare + 4800 de capace + uneori și pai vor rămâne nefolosite. Sunt practice pentru că sunt simplu de transportat și se găsesc în foarte multe variante.
  3. Arată mult mai bine decât un pahare de to go.
  4. Poți obține discount-uri în multe coffee shop-uri dacă ai unul.
  5. Îl poți lua cu tine în călătorii.

Ce Reusable Cup recomand?

La acest capitol este destul de greu să recomand unul singur. Există foarte multe variante, mărimi, materiale. Pentru că sunt fan cafea am descoperit Weducer Cup-urile de la Kaffeeform. Sunt făcute din waste de cafea și mi se pare de departe cea mai mișto idee. Nu doar că salvezi multe pahare de carton/plastic, dar ajuți și la reciclarea zațului de cafea.

Celebrele KeepCups care se găsesc în multe variante sunt și ele o opțiune bună, deși pe cele din sticlă le recomand doar celor care sunt convinși că nu se sparg. :))

Aș putea îndrăzni să zic că orice Reusable Cup este bun. Atăta timp căt își îndeplinește menirea de a salva waste-ul.

Tu ai unul?

Lasă un răspuns